nazwa firmy:
KELLERAN Palarnia Kawy
telefony:
tel./fax (12) 418 00 78
kom. 513 100 062
kom. 513 100 062
branże:
email:
opis działalności:
1. Wypalamy kawę tradycyjną metodą, w starej maszynie do wypalania marki Probat z 1955r. Sposób wypalania kawy dostosowujemy do odmiany i cech jakościowych zielonego ziarna. Uzależniamy stopień wypalenia od specyficznych właściwości każdego rodzaju ziarna, znajdując najlepszy poziom na skali pomiędzy jasnym a ciemnym wypaleniem, gwarantujący wydobycie z każdej odmiany bogatego i wysublimowanego zestawu smaków i aromatów. Naszym głównym celem są delikatne i subtelne odmiany gatunku Arabika, które jasno wypalone, pozwalają koneserom wydobyć z nich pełnię doznań zmysłowych i przyjemności.
2. Dokładamy wszelkich starań, żeby kawa docierała do konsumenta tuż po wypaleniu, tak aby jej świeżość pozwoliła na delektowanie się najlepszym smakiem. Wypalamy kawę dopiero po otrzymaniu zamówień, dając naszym odbiorcom możliwość degustacji kawy pomiędzy ósmym a czternastym dniem od jej wypalenia, kiedy to według znawców, smak kawy osiąga swoje apogeum.
3. Kupujemy tylko najlepsze odmiany kawy z renomowanych regionów Świata i znanych plantacji, sławnych z dobrej jakości produkowanego ziarna, stosujących naturalne sposoby łuskania, mycia, polerowania i suszenia ziarna. Uważamy, że ręczny zbiór kawy, pozwalający na selektywne zrywanie wyłącznie dojrzałych owoców kawowca, jest jedynym sposobem na uzyskanie ziarna wysokiej jakości.
4. Kupując kawę pochodzącą wyłącznie z ręcznego zbioru, chcemy mieć swój wkład w zapewnienie pracy milionom biednych rolników, którzy uprawiają i zbierają kawę z własnych, małych upraw, obrabianych rękami całej rodziny, bez użycia maszyn, nawozów sztucznych i chemii. Ci ludzie nie mają innych źródeł utrzymania i nie mają szans konkurować z wielkopowierzchniowymi plantacjami, na których stosuje się wszystkie najnowocześniejsze elementy intensywnej uprawy rolnej: nawozy sztuczne, herbicydy, pestycydy, maszynowy zbiór i zautomatyzowaną obróbkę ziarna.
2. Dokładamy wszelkich starań, żeby kawa docierała do konsumenta tuż po wypaleniu, tak aby jej świeżość pozwoliła na delektowanie się najlepszym smakiem. Wypalamy kawę dopiero po otrzymaniu zamówień, dając naszym odbiorcom możliwość degustacji kawy pomiędzy ósmym a czternastym dniem od jej wypalenia, kiedy to według znawców, smak kawy osiąga swoje apogeum.
3. Kupujemy tylko najlepsze odmiany kawy z renomowanych regionów Świata i znanych plantacji, sławnych z dobrej jakości produkowanego ziarna, stosujących naturalne sposoby łuskania, mycia, polerowania i suszenia ziarna. Uważamy, że ręczny zbiór kawy, pozwalający na selektywne zrywanie wyłącznie dojrzałych owoców kawowca, jest jedynym sposobem na uzyskanie ziarna wysokiej jakości.
4. Kupując kawę pochodzącą wyłącznie z ręcznego zbioru, chcemy mieć swój wkład w zapewnienie pracy milionom biednych rolników, którzy uprawiają i zbierają kawę z własnych, małych upraw, obrabianych rękami całej rodziny, bez użycia maszyn, nawozów sztucznych i chemii. Ci ludzie nie mają innych źródeł utrzymania i nie mają szans konkurować z wielkopowierzchniowymi plantacjami, na których stosuje się wszystkie najnowocześniejsze elementy intensywnej uprawy rolnej: nawozy sztuczne, herbicydy, pestycydy, maszynowy zbiór i zautomatyzowaną obróbkę ziarna.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno