EKOSAMOTNIA Gospodarstwo Ekologiczne
kom. 693 290 909
kom. 603 873 308
Ekosamotnia to budynek dawnej pracowni ceramicznej artystów Heleny i Romana Husarskich, położony w sercu założenia willowo-parkowego pod Krakowem, od XIX wieku należącego do jednej Rodziny.
Zamieszkaj w luksusieBudynek został zamieniony na luksusowy pensjonat, z zachowaniem kameralnego, przytulnego charakteru. Wnętrza urządzone są nowocześnie i wygodnie, lecz stylowo. W pensjonacie znajduje się sześć wygodnych pokoi dwuosobowych z małżeńskimi szerokimi łóżkami i pięknymi łazienkami. Część pokoi posiada tarasy. Wszystkie okna oferują piękne widoki na ogród lub las.
Dla naszych gościDo dyspozycji gości są garaże, obszerna jadalnia z wielkim kominkiem oraz z wystawą sztuki rodziny artystów, salonik rekreacyjny, biblioteczka, ogród zimowy z widokiem na staw.
Pensjonat położony jest blisko centrum Krakowa, a jednak niemal w samym Lesie Wolskim, w sercu 3 hektarowego ogrodu. Pomimo bliskości miasta, jest to idealne miejsce na relaks w ciszy, w otoczeniu pięknej przyrody.
Nasza Restauracja to skarbnica kuchni regionalnej, bazująca na najlepszych rodzimych dostawcach oraz na ekologicznych, własnych produktach, takich jak owoce, warzywa, zioła, jaja własnych kur z wolnego wybiegu.
Restauracja czynna dla gości hotelowych codziennie 17:00-20:00 . W godzinach 20:00-22:00 podajemy lekkie dania kolacyjne. Uwaga! Dla gości spoza pensjonatu jest możliwość rezerwacji stolika telefonicznie ! 12 431-74-55, 693-29-09-09 ! Zapraszamy ! Nasze UprawyPonieważ Ekosamotnia dysponuje 3 ha gospodarstwem z certyfikatem ekologicznym, dlatego też sami hodujemy z nasion nasze zioła i warzywa, a także wykonujemy kiszonki, zakwasy, przetwory i soki. Specjalnie w tym celu wzniesiony piec chlebowy opalany drewnem umożliwia nam wypiek własnych chlebów na zakwasie. Nasza kuchnia bazuje na smakach kuchni polskiej, z nutą śródziemnomorską, a nasze desery są przepisami autorskimi i nie mają sobie równych.
Na każdą porę rokuRestauracja „Magnolia” żyje w zgodzie z rytmem pór roku w sadzie i ogrodzie. Wiosną zapraszamy na sałatki z nowalijek, na domowy barszczyk lub zupę boćwinkową; latem na chłodnik, na świeże soki wyciskane z owoców, ciasta z truskawkami i malinami; jesienią na szarlotkę, zupy kremy z warzyw (dyniowa, cukiniowa) oraz na nasze niepowtarzalne dania z kasztanów jadalnych.